Niet of nooit geweest

Niet of nooit geweest
De nieuwe nederlandse soap in wording

maandag 28 december 2009

Inschrijvingen NIET OF NOOIT GEWEEST afgelopen

Vanaf heden is het niet langer meer mogelijk om je op te geven of in te schrijven voor de workshop van onze soapserie NIET OF NOOIT GEWEEST.

De kandidaten zijn bekend en worden over drie weekjes bekend gemaakt op de info dag.

MVG

drs. L. van Amerongen

donderdag 24 december 2009

Nog plek voor twee actrices in workshop


Merry X mas: volgende week maandag 4 januari zal er op de nationale televisie bekend worden gemaakt welke omroep onze soap gaat produceren.

Deze unieke masterclass - waarin de acteurs zelf een mini-opleiding doorlopen alvorens zij aan de grote test onderworpen worden - geniet veel aandacht van pers en publiek. Zelden werd er zo'n intensieve opleiding aangeboden voor zo'n laag bedrag: slechts 249,00 E incl BTW (!) en dan te bedenken dat F.A.S.E. de enige is die acteurs middels de cursus het uitzicht biedt op een daadwerkelijke loopbaan binnen de soap industrie (!)

Op dinsdag 5 januari zullen wij de laatste intake gesprekken houden met de geselecteerde kandidaten. Ondanks de vele aanmeldingen, staan er pas acht acteurs ingeschreven, maw: er is nog plek voor twee acteurs (m/v) bij voorkeur in de leeftijd van 25 tot 50 jaar.

Geef je nu op: stuur een mail naar

nietofnooitgeweest@live.nl

tav Lucas van Amerongen

en wie weet zien we jou halverwege april volgend jaar in de nieuwste Nederlandse soapserie.

Groet,

Drs. Lucas van Amerongen

zondag 6 december 2009

Aantal aanmeldingen voor NIET OF NOOIT GEWEEST al over de 1.000


Mag ik me even voorstellen? Ik ben Lucas van Amerongen, de eigenaar van productiemaatschappij F.A.S.E. en producent van een nieuwe Nederlandse soapserie Niet of nooit geweest. Samen met mijn collega´s werk ik momenteel 24/7 achter de schermen aan de nieuwe Nederlands/Belgische soap NIET OF NOOIT GEWEEST.

Aanvankelijk hebben we intern gezocht naar de juiste spelers maar toen kwam Canvas met het idee om juist nieuw talent een kans te geven mits zij bereid zijn om onze intensieve mini-opleiding te volgen. Sinds twee weken adverteren we - in zowel de bladen als op internet - met de vraag of er mensen zijn die zichzelf als soap-acteur/actrice zien. Nou dat hebben we geweten! Gisteren kregen we de duizendste (!) aanmelding binnen.

Helaas is er maar plek voor tien acteurs, maar wie niet waagt wie niet wint. Succes alvast en wie weet tot ziens op de set!


Lucas van Amerongen - casting director NIET OF NOOIT GEWEEST

vrijdag 4 december 2009

NIET OF NOOIT GEWEEST: HET VERHAAL

Als spinoff van de Nederlandse mobiele soapserie werd het concept van crossmediale soap voor de mobiele telefoon in 2006 door FASE in Nieuw Zeeland gelanceerd. FASE verzorgde het internet- en platformgedeelte van de soap.De afleveringen (mobiel-sodes) werden getoond op verschillende typen mobiele telefoons en bestonden uit zes afbeeldingen inclusief verhaallijn. De mobisodes konden door middel van een tekstlink via elke mobiel netwerk gedownload worden. Nu, op de vooravond van het nieuwe decennium, is het tijd voor de eerste lange soapserie die FASE voor de internationale televisie gaat maken.

NIET OF NOOIT GEWEEST, DE SYNOPSIS

In 24 afleveringen volgen we de geschiedenis van de familie Palmen. Luka Palmen heeft alles wat zijn hartje begeert: een lieve vrouw, twee tienerdochters, Vesta en Moni, en als full time psycholoog ontvangt hij zijn patiënten gewoon in zijn eigen, goedlopende praktijk: niet van de menselijke inborst is hem vreemd. Echter, hij heeft een bloedhekel aan alles wat met het zogenaamde bovennatuurlijke te maken heeft. So far, so good, totdat de Palmen's nieuwe buren krijgen. Het is de nogal excentriek aandoende familie Mulder: Bert en Loes en hun twee zonen Mark en Damien, die hem direct tegenstaan. Niet alleen brengen hun zonen het hoofd van zijn dochters op hol, maar tot zijn ergernis blijken Bert en Loes spirituele bijeenkomsten te houden die dwars lijken te staan op wat hij gelooft. Als er - tot overmaat van ramp - ook criminelen, junks en anderen op hun centrum af komen, en er zelfs klanten van hem beginnen over te lopen, raakt hij volledig van de kaart met alle gevolgen van dien.

Het unieke aan deze soapserie is dat de acteurs zelf mee denken over hun personages en verhaallijnen waardoor er niets vaststaat!

Scarlette de Jong

scenario/ regie

ADVERTENTIE/ WERVING




Voor een nieuwe Nederlandse soapserie zijn per direct op zoek naar acteurs (m/v) in de leeftijd van 12 tot 65 jaar.


FASE biedt jou de mogelijkheid om een vierdaagse spoed vooropleiding te volgen waarin je samen met professionals van A tot Z werkt aan de pilot van de nieuwe soap!

NIET OF NOOIT GEWEEST

Deze acteer/ film-workshop/opleiding is bedoeld voor iedereen met of onder spel-ervaring en/of camera-ervaring en is dus uitermate geschikt voor mensen die hun eerste stappen willen zetten op het gebied van acteren voor de camera op het gebied van de vernieuwende Nederlandse soap.

Grijp nu je kans!

Samen met ons productieteam leer je op een leuke, speelse en professionele wijze om te gaan met acteren voor TV. Je krijgt theorie en praktijk-lessen onder andere in: camera-acteren, presenteren, camera-techniek, film-editing en scenario’s maken.

Je bent met het brainstormen over jouw rol/ karakter in het script, Verder wordt er gewerkt aan houding, presentatie, blokkades, improvisatie, tekst analyse, rol-opbouw, e.d. Scènes worden opgenomen, terug gekeken en van commentaar voorzien. De vierde dag van onze opleiding speel je de rol in de pilot die in september 2010 op de Nederlandse televisie zal verschijnen.
De vijf beste acteurs krijgen na het voltooien van hun performance in de pilot een contract aangeboden incl. een vaste rol in onze soapserie!

INHOUD WORKSHOP:

1e dag) Scenarioschrijven
Samen met onze professionele scenarioschrijvers zet je de lijnen van het scenario uit en mag je zelf meedenken over je personage en de verhaallijnen!

2e dag) Acteerlessen, camera-acteren - na afloop evaluatie en ontvangst certificaat.

3e dag) Repetities voor de pilot.

4e dag) Full time opname-dag van jouw deelname in de pilot incl begeleiding.

De workshop is erop gericht om je klaar te stomen voor het levendige werkveld van film en televisie/ soaps.

4 DATA: zaterdag 6 & zondag 7 maart 2010
zaterdag 13 maart & zondag 14 maart 2010
1 gratis introductiedag op zaterdag 23 januari 2010

Van: 10.00–18.00 uur Kosten: € 249,00 (4 lesdagen incl opname pilot)

Locatie: Den Haag.

Maximaal: 10 DeelnemersDocent(en): diversen

Vanaf: 12 - 65 jaar jaar (m/v) (Ervaring is niet noodzakelijk)

Interesse?

Stuur dan een beknopte motivatieincl een recente digitale foto van jezelf & C.V. naar
nietofnooitgeweest@live.nl

t.n.v. Scarlette de Jong
Binnen twee dagen volgt reactie of je wordt toegelaten tot onze opleiding/ workshop.