Niet of nooit geweest

Niet of nooit geweest
De nieuwe nederlandse soap in wording

vrijdag 4 december 2009

NIET OF NOOIT GEWEEST: HET VERHAAL

Als spinoff van de Nederlandse mobiele soapserie werd het concept van crossmediale soap voor de mobiele telefoon in 2006 door FASE in Nieuw Zeeland gelanceerd. FASE verzorgde het internet- en platformgedeelte van de soap.De afleveringen (mobiel-sodes) werden getoond op verschillende typen mobiele telefoons en bestonden uit zes afbeeldingen inclusief verhaallijn. De mobisodes konden door middel van een tekstlink via elke mobiel netwerk gedownload worden. Nu, op de vooravond van het nieuwe decennium, is het tijd voor de eerste lange soapserie die FASE voor de internationale televisie gaat maken.

NIET OF NOOIT GEWEEST, DE SYNOPSIS

In 24 afleveringen volgen we de geschiedenis van de familie Palmen. Luka Palmen heeft alles wat zijn hartje begeert: een lieve vrouw, twee tienerdochters, Vesta en Moni, en als full time psycholoog ontvangt hij zijn patiƫnten gewoon in zijn eigen, goedlopende praktijk: niet van de menselijke inborst is hem vreemd. Echter, hij heeft een bloedhekel aan alles wat met het zogenaamde bovennatuurlijke te maken heeft. So far, so good, totdat de Palmen's nieuwe buren krijgen. Het is de nogal excentriek aandoende familie Mulder: Bert en Loes en hun twee zonen Mark en Damien, die hem direct tegenstaan. Niet alleen brengen hun zonen het hoofd van zijn dochters op hol, maar tot zijn ergernis blijken Bert en Loes spirituele bijeenkomsten te houden die dwars lijken te staan op wat hij gelooft. Als er - tot overmaat van ramp - ook criminelen, junks en anderen op hun centrum af komen, en er zelfs klanten van hem beginnen over te lopen, raakt hij volledig van de kaart met alle gevolgen van dien.

Het unieke aan deze soapserie is dat de acteurs zelf mee denken over hun personages en verhaallijnen waardoor er niets vaststaat!

Scarlette de Jong

scenario/ regie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.